-ACTUALItat -

L’ARTISTA ROCAYATS HA INAUGURAT L’OBRA “FENT CAMINS” A ANDORRA

L’artista gironí, Gerard Roca Ayats, ha inaugurat avui al migdia l’escultura “Fent Camins” a Ordino, Andorra. Es tracta d’una escultura de ferro de 3,5 metres, adquirida per l’Honorable Comú d’Ordino, ubicada a la façana de l’edifici del Centre Cívic i Esportiu de la població. 

 

L’escultura és una ‘A’ gegant de ferro corten on s’hi representen tres dels esports que més es practiquen al país: l’esquí, la bicicleta i el senderisme. En un dels vèrtex de la “A” s’hi veuen les petjades d’un infant caminant, en un altre hi ha marcades les roderes d’una bicicleta de muntanya, mentre que a la més llarga s’hi poden veure les marques del pas d’uns esquís que coronen l’escultura.

 

A l’acte d’inauguració de l’obra, hi ha assistit una vintena de persones i diferents personalitats com el Cònsol Major, Josep Àngel Mortés, la Cònsol Menor, Eva Choy, la Consellera General, Bernadeta Coma, i els Consellers de Comú, Samuel Duró i Cristina Montolio, juntament amb la representant de l’artista, Laia Maestre de la Galeria ARtAlSet i Pilar Cortadella, fundadora de la galeria. 

 

L’artista ha explicat el significat de l’escultura i ha remarcat la importància d’utilitzar el ferro per a realitzar aquesta obra, ja que l’edifici està construït amb pedra, fusta i ferro, un dels elements més nobles de l’arquitectura. Amb aquest sentit, el material augmenta el valor del conjunt escultòric i arquitectònic.

 

L’artista porta més d’una dècada realitzant obres escultòriques per Andorra. Entre elles destaca l’Ambó projectat pel despatx d’arquitectes Pol-Nadal-Boix, que va servir en aquells moments perquè el Santuari de Nostra Senyora de Meritxell, a Canillo (Andorra), es declarés Basílica.