Obra en espais públics


Les obres instal·lades en l'espai públic tenen la virtut de ser vistes per multitud de persones, moltes de les quals mai s'acostarien a un museu, galeria d'art o col·lecció privada per a gaudir d'elles. Això fa que aquestes persones es fixin en alguna cosa que d'una altra forma no farien, animant-les tal vegada a submergir-se en el món de l'art.

Dins de les obres situades en els espais públics, hi ha les que encara no s'han creat, per la qual cosa, el seu disseny ha d'adaptar-se a una temàtica i missatge concret i a un espai ja existent, com pot ser un edifici, un hall, una plaça o carrer, o en un entorn natural, etc. Aquestes obres tenen una certa flexibilitat per a l'artista, ja que li permeten recrear-se amb la idea a reflectir i adaptar-les amb precisió i detall a les condicions marcades per l'espai, la superfície i el punt des del qual es contemplaran.

Quan parlem d'adaptar una obra ja existent a un espai, el treball se centra a buscar quina és la seva millor ubicació, tant parlant d'espai físic, com parlant de si el lloc és l'idoni per al missatge que aquesta obra està transmetent o vol transmetre als seus observadors. Aquestes obres han estat creades normalment pensant només en la forma i el missatge, amb la intenció que es puguin adaptar a múltiples espais.MONUMENT ALS DONANTS DE SANG D'ANGLÈS (La selva, Girona) - 2021

El monument als donants de sang del poble d'Anglès, és una obra realitzada conjuntament amb l'artista local Kim Barcelona. En ella, s'ha representat un gran cor que deixa caure una gota de sang esperada per les mans de les persones necessitades. Aquest gest que salva vides s'ha immortalitzat amb marbres italians i ferro Corten banyat amb petites gotes de bronze. 2021


MOSQUES DE SANT NARCÍS - 2016

Les mosques de Sant Narcís, són conegudes per ajudar al sant a vèncer als enemics, amb els anys, s'han convertit en una icona de la ciutat, recreada per múltiples artistes, entre ells Salvador Dalí, Quim Hereu, etc. i utilitzada també en pastisseria o en símbols de comerços i premis locals. El carrer que la ciutat té dedicat a aquestes mosques, s'ubica just en un dels laterals de la casa on va viure el sant, i va ser la ubicació triada per a executar aquest projecte artístic, en el qual es van tallar diverses mosques a diferents mesures, adjuntant un relleu de marbre, convidant als turistes a acariciar-les per a demanar un desig a les mosques i al Sant.


PETJADA DE SANT NARCÍS - 2015

Monument Petjada de Sant Narcís i Mosques de Sant Narcís. Les dues obres estan situades en el barri vell de Girona, embellint la noble casa on segons tradició va viure el sant. Són els monuments públics més visitats de la ciutat per turistes de tot el món. Compte la llegenda que si acaricies les mosques o la petjada deixada pel sant en el monument, els teus desitjos es compliran.


AMBO BASÍLICA DE N. SRA. MERITXELL - 2014

Ambo realitzat el 2014, amb marbre de Macael, i acabat de fusta lacada. Projecte dirigit pel despatx d'arquitectes POL·NADAL·BOIX
Arquitectura - Enginyeria. Obra situada dins la Basílica Santuari de N. Sra. de Meritxell, Canillo, Principat d'Andorra.


ELS QUATRE ELEMENTS DE LA NATURALESA - 2013

Els quatre elements de la naturalesa, aigua, terra, foc i aire, estan representats tots ells en una mateixa escultura. Elements que es perceben en encendre l'espelma que escamparà per l'aire els aromes que s'evaporaran del perfum abocat en el recipient de terracota que sosté el cercle de ferro interior. Obra realitzada amb pedra, pissarra, ferro i terracota, inspirada per a ambientar una piscina.