MONUMENT A LA PETJADA DE SANT NARCÍS I A LES MOSQUES MIRACULOSES DE GIRONA - 2015/2016

PETJADA DE SANT NARCÍS - 2015

Monument Petjada de Sant Narcís i Mosques de Sant Narcís. Les dues obres estan situades en el Barri Vell de Girona, embellint la noble casa on segons tradició va viure el sant. Són els monuments públics més visitats de la ciutat per turistes de tot el món. Compte la llegenda que si acaricies les mosques o la petjada deixada pel sant en el monument, els teus desitjos es compliran.

MOSQUES MIRACULOSES DE SANT NARCÍS - 2016

Les mosques de Sant Narcís, són conegudes per ajudar al sant a vèncer als enemics, amb els anys, s'han convertit en una icona de la ciutat, recreada per múltiples artistes, entre ells Salvador Dalí i Quim Hereu. Son utilitzades  també en pastisseria o en símbols de comerços i premis locals. El carrer que la ciutat té dedicat a aquestes mosques, s'ubica just en un dels laterals de la casa on va viure el sant, i va ser la ubicació triada per a executar aquest projecte artístic, en el qual es van tallar diverses mosques a diferents mesures, adjuntant un relleu de marbre, convidant als turistes a acariciar-les per a demanar un desig a les mosques i al Sant.

 


PISADA DE SANT NARCÍS - 2015

Monumento a la Pisada de Sant Narcís y Moscas de Sant Narcís. Las dos obras estan ubicadas en el barrio viejo de Girona, embelleciendo la noble casa donde según tradición vivió el santo. Son los monumentos públicos más visitados de la ciudad por turistas de todo el mundo. Cuenta la leyenda que si acaricias las moscas o la huella dejada por el santo en el monumento, tus deseos se cumplirán.

MOSCAS MILAGROSAS DE SANT NARCÍS - 2016

Las moscas de Sant Narcís, son conocidas por ayudar al santo a vencer a los enemigos, con los años, se han convertido en un icono de la ciudad, recreada por múltiples artistas, entre ellos Salvador Dalí y Quim Hereu. Son también utilizadas en pastelería y en símbolos de comercios y premios locales. La calle que tienen dedicada a ellas, esta justo en uno de los laterales de la casa del santo, y fue la ubicación elegida para este proyecto artístico, en el cual se tallaron varias moscas a distintas medidas, adjuntando un relieve de mármol, invitando a los turistas a acariciarlas para pedirles un deseo.